2012-03-17 12:09:36• hírek • Kocsis Zoltán

Néhány hónapon belül kezdődhet a Régi Kórház felújítása is

A Járványkórház, a Sürgősségi Osztály, a Járóbeteg-gondozó és Mentőállomás után a Régi Kórház épülete is fellélegezhet: április 4-én zárul a pályázatok leadásának időszaka, nyáron kezdetét veheti a felújítás.

Az intézményt felügyelő Szatmár Megyei Tanács (MT) már elkészítette a renováláshoz szükséges terveket, dokumentációkat és március 16-tól azok felkerültek a közbeszerzéseket felügyelő országos hatóság honlapjára. A pályázatokat április 4-ig lehet leadni.

A teljes felújítás becsült értéke 15,072 millió lej, a tényleges összeg viszont csak a szerződés aláírásakor derül ki. A költségek 30%-át a Csehi Árpád vezette MT fedezi, a fennmaradó részt pedig az egészségügyi minisztérium biztosítja. A renoválás kivitelezésének várható időtartama 18 hónap, azaz másfél év.

A hivatalosan a 2-es Számú Megyei Sürgősségi Kórház nevet viselő, de mindenki által csak Régi Kórházként ismert épületet a 19. század első felébe emelték. Eredeti rendeltetése iskola volt. Az épület alagsorral, földszinttel és két emelettel rendelkezik, magassága 12,55 méter, alapterülete pedig 11.376 négyzetméter. A kórház kiemelkedően fontos városrendezés tekintetében is, mivel az István térre néző oldal homlokzata gazdagon díszített.

„Az épület teljes felújításra szorul. Kívül, belül újra kell vakolni, szigetelni. Légkondicionáló, biztonsági és kommunikációs rendszerrel is ellátjuk. Na meg minden olyan berendezéssel, amivel meg tudjuk könnyíteni a betegek és az ott dolgozók létét", mondta Csehi Árpád

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: